Amenințat pentru că a ieșit din businessul cu droguri și nu vrea să achite „taxa”: „celistiu tău e-n mâna me, sî șiu dibil” (VIDEO/AUDIO)

Screenshot_11

Doi bărbați au fost documentați, din luna noiembrie 2018 până în februarie 2019, pentru că au șantajat, amenințat și au cerut bani de la un fost complice, care, la rândul său, a refuzat să continue activitatea cu droguri. Pentru ca săl- pedepsească, i-au cerut să achite 100 000 lei în așa-numita ”cazna criminală”.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație, cei doi au fost identificați. Ei s-au dovedit a fi cu vârsta cuprinsă între 26 și 30 de ani, ambii anterior judecați.

Unul dintre ei a fost reținut în data de 19 februarie, în momentul când primea de la victimă o tranșă din ”taxa” impusă.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile ambilor suspecți, fiind ridicate telefoane mobile și cartele SIM, conținutul cărora va fi examinat în cadrul urmăririi penale, pentru extragerea informațiilor utile pe caz.

Ulterior, la demersul procurorilor, unul din învinuiți a fost arestat preventiv, iar al doilea bărbat, care suferă de o boală gravă, a fost plasat în arest la domiciliu.

Dacă se va demonstra vinovăția învinuiților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Cei doi au fost documentați de către ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI, Direcției generale urmărire penală a IGP, în conlucrare cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, iar operațiunea de reținere s-a desfășurat cu sprijinul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By