Alegerile de duminică, recunoscute de SUA. Îndeamnă liderii din Moldova să se miște rapid pentru a forma un nou guvern

moldova rm sua drapel

Statele Unite ale Americii felicită poporul din Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie.

”Salutăm evaluarea OSCE/ODIHR că alegerile au fost competitive și în general au respectat drepturile fundamentale”, se arată în mesajul Departamentului de Stat american.

În același timp, Statele Unite ale Americii îndeamnă liderii din Moldova să se miște rapid pentru a forma un nou guvern care să respecte voința alegătorilor din Moldova și să activeze în beneficiul poporului prin combaterea corupției, promovarea reformelor din justiție și să securizeze progresul Moldovei pe traiectoria sa democratită.

Departamentul de Stat al SUA recomandă, în același timp, autorităților, să investigheze afirmațiile de presupusă mituire a alegătorilor, dar și alte abateri. La fel, conducerea țării ar trebui să ia în considerare reomandările OSCE, Comisiei de la Veneția și alto organizații internaționale pentru viitoarele alegeri.

Amintim că alegerile au fost recunoscute de către Misiunea OSCE de observare a scrutinului, de observatorii Parlamentului European, ai Institutului Republican Internațional din SUA, dar și de alte organizații regionale.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By