„Vestele Galbene” // Poliția, toleranță zero față de violențe la Paris: forțele de ordine au intervenit în forță (VIDEO)

1118394-000_14g94n

În Paris violențele au luat din nou amploare, în prima lună a lui 2019, după ce protestatarii, denumiți „vestele galbene”, au ieșit din nou în stradă pentru a-și scanda nemulțumirile. Manifestanții nu s-au rezumat doar la a striga lozinci însă și au spart vitrinele mai multor magazine de pe renumitul bulevard Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine.

Dacă protestele vestelor galbene au pornit inițial de la scumpirea carburanților, se pare că în prezent manifestanții sunt ghidați de mult mai multe nemulțumiri în ceea ce privește guvernul francez. Spiritele nu s-au calmat nici după ce președintele țării, Emmanuel Macron, a ținut un discurs adresat națiunii, în care îndemna la pace.

Pentru a dispersa mulţimea, autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Se confirmă astfel scenariul despre care autorităţile vorbeau încă de zilele trecute, și anume că se aşteaptă la violenţe, anunțând de asemenea că nu vor avea deloc toleranţă faţă de protestatari. Mai multe vehicule blindate şi 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi pe străzi pentru a le putea face față manifestanților violenți.

Luna trecută, protestele au lăsat în urma lor mii de răniţi şi pagube materiale de peste 1 miliard şi jumătate de euro.

sursa: digi24.ro / click.ro

You may also like

Comments are closed.

By