Un tânăr este cercetat penal: a fost prins cu un permis de conducere italian falsificat

0B641F55-733D-4F84-916C-7FFEBBF6F25B

Un tânăr cu dublă cetățenie, a R. Moldova și României, este documentat de polițiștii de frontieră pentru deținerea permisului de conducere falsificat. Deși i-a fost autorizată ieșirea din țară, pe numele persoanei este pornită o cauză penală pentru deținerea actelor oficiale false, în conformitate cu art.361 al.1 al CP al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Potrivit Poliției de Frontieră, tânărul de 28 de ani ieșea din țară la volanul unui autoturism Audi Q5. În timpul controlului, i-a fost solicitat să prezinte toate actele, printre care s-a regăsit și un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene. Din primele cercetări s-a constatat că documentul prezintă semne clare de falsificare, fiind identificate mai multe elemente distinctive care nu corespundeau unui act autentic. Permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.

De la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate. De menționat că pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.

You may also like

Comments are closed.

By