Un moldovean, prins la Otaci cu un lot de gumă de mestecat, în valoare de 80 mii lei // FOTO

Screenshot_6

Un lot impunător de gumă de mestecat, valoarea căruia se ridică la 80 mii lei, urma să ajungă fraudulos în R. Moldova. Echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și inspectorii vamali, a dejucat planul unui cetățean moldovean.

Lotul a fost depistat pe 21 ianuarie, în punctul de trecere Otaci, în baza unei informații deținute la nivelul Direcției regionale NORD. Marfa a fost depistată într-un Mercedes 312 D, înmatriculat în R. Moldova, la volanul căruia se afla un bărbat din satul Vasilcău, r-nul Soroca, în vârstă de 41 de ani.

În total, polițiștii de frontieră au găsit 256 de cutii cu gume de mestecat, care erau ascunse în zona poliței portbagajului. Conducătorul auto a declarat că-i aparțin, însă nu deține documente de proveniență. Cele 7 680 de pachete urmau să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, iar după comercializarea acestora persoana ridica o sumă de 80 000 de lei.

Bărbatul s-a conformat cerințelor de confiscare a mărfii și este dispus să coopereze cu oamenii legii.

Toată marfa a fost ridicată și amplasată în camera de păstrare a corpurilor delicte din Sectorul Poliției de Frontieră Otaci, până la stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea normelor legale ce se impun.

Screenshot_2Screenshot_3

You may also like

Comments are closed.

By