Un bărbat din Rezina, condamnat la 10 de ani de pușcărie pentru omorul unui bătrân

catuse

Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bătrân, în vârstă de 78 de ani.

Crima a avut loc în dimineaţa de 21 iulie 2018, în satul Gordineşti, raionul Rezina, când inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată, a pătruns în casa bătrânului, pe care l-au bătut crunt şi i-au cerut toţi banii. La refuzul bărbatului de a le da banii, agresorii i-au aplicat câteva lovituri cu o bâtă în regiunea capului, după care au sustras din casă 1200 de lei, părăsind locul infracţiunii.

Bătrânul a fost găsit încă în viaţă de către vecini, declarând ca l-a recunoscut pe unul dintre atacatori. Peste cîteva ore inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut şi până la sentinţă, s-a aflat în arest preventiv. Acesta este din aceeaşi localitate cu victima şi anterior a mai fost condamnat.

Peste zece zile de la crimă, bătrânul a decedat la spital. Potrivit Raportului de expertiză judiciară medico-legală, moartea victimei a survenit în rezultatul insuficienţei cardio – vasculare acute, iar între leziunile pricinuite de atacatori şi deces, nu există legătură cauzală.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

You may also like

Comments are closed.

By