Premierul Filip solicită mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezii de pe drumuri

50586600_2342000289144615_896272156126609408_n

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi şedinţa operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile. În cadrul acesteia, a fost analizată situația actuală a drumurilor din țară și măsurile de intervenție necesare.

Potrivit ultimelor informații, toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Totodată, la solicitarea premierului, celula de criză va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc.

Pe parcursul ultimelor două zile, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 – în capitală. Prim-ministrul a solicitat poliției, carabinierilor si drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău. Totodată, premierul a cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

Premierul a mulțumit tuturor celor implicați în lucrările de deszăpezire, patrulare şi combatere a lunecușului: salvatori, militari, polițiști, medici, drumari, muncitori, voluntari și cetățeni.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

You may also like

Comments are closed.

By