Ninsori abundente în Austria: stratul de zăpadă a ajuns la 129 de centimetri

8351610-6576763-image-a-3_1547115815076

Austriecii se confruntă cu un episod de ninsori abundente, iar zăpezile au rupt cu totul de restul lumii localități întregi.

Dacă media întregii luni ianuarie este, în zonă, un strat de 57 de centimetri de zăpadă, în aceste prime 10 zile ale lunii s-au așternut deja 129 de centimetri, informează protv.ro.

De zile întregi, sute de oamenii sunt blocați în case și nu mai pot ajunge la muncă, școlile sunt închise, iar stocurile de mâncare sunt limitate.

“Situația este tensionată, dar ne descurcăm, sunt mulți voluntari care ne ajută să ținem străzile circulabile. Însă până vineri se anunță un strat suplimentar de peste un metru. Va începe probabil să cadă de pe acoperișuri”, a spus primarul din satul Eisenerz.

Autoritățile austrice monitorizează atent situația din fiecare localitate și încearcă să intervină când este posibil.

Escape: A man climbs out and abandons his car after it got stuck in snow in Kars, Turkey, with the cold snap in Europe spreading towards the Mediterranean 
Bad day for a bike ride: A bicycle is covered in snow while a child climbs stairs in the background in Ilmenau, central Germany, as Europe's cold weather chaos deepens 

You may also like

Comments are closed.

By