Ninge încontinuu // Situația din țară în ultimele 24 de ore

Screenshot_19

Conform informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor și subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, traseele naționale, cât și accesul spre localități sunt practicabile, în jumătatea de sud și centru a țării se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri s-a format ghețuș.

La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 449 unităţi de tehnică şi 559 persoane, fiind împrăștiate circa 4168 tone de material antiderapant.

Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică în urma precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea cu energie.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în cinci situații de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. Angajații IGSU au intervenit pe traseul Chișinău- Cimișlia unde au reușit să deblocheze un autocamion și o mașină care au derapat din cauza ghețușului.

Tot de intervenția salvatorilor a fost nevoie ieri în apropierea satului Alava, raionul Ștefan Vodă, pentru tractarea unui microbuz școlar fără copii. Alte lucrări au foste efectuate la Sîngerei și Criuleni, iar la Bălăbănești pompierii au preluat un bărbat în vîrstă de 56 de ani și l-au transportat pînă la ambulanță pentru ca acesta să poată primi îngrijiri medicale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va monitoriza în continuare situația din țară și va interveni pentru prevenirea situațiilor de risc.

Oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

foto: Facebook (Nelu Mda)

You may also like

Comments are closed.

By