Munteanu nu e în “PAS” cu Năstase? Atac dur a fostului liberal la adresa liderului PPDA

munteanu0

Andrei Năstase ar fi în Republica Moldova într-o misiune specială, trimis de oligarhul Victor Țopa. De asemenea, Năstase își ține familia la Frankfurt, în Germania, deoarece în Moldova dânsul ar fi ca la „zarabotkă”. De această părere a fost Valeriu Munteanu, actual candidat din partea blocului electoral ACUM pe circumscripția din Orhei.

Declarațiile lui Munteanu au fost publicate într-o nouă ediție a emisiunii „Într-un „pas” bun”, emisiune care conform autorului, are drept scop să arate adevărata față a politicienilor.

„Dvs de unde știți cum trăiesc moldovenii? De asta familia Dvs trăiește în Germania, pentru că aici în Moldova să nu se murdărească de noroi? Trebuie aici să stea la grădiniță, aici la școală, să bea apă de la robinet și abia eu atunci o să vă cred. Dar dacă Dvs sunteți cumva aici la „zarabotkă”, atunci eu nu vă cred. Eu cred că sunteți aici într-o misiune…”, declara la momentul respectiv Valeriu Munteanu.

Autorul l-a întrebat pe Munteanu ce anume s-a schimbat la Andrei Năstase de atunci și dacă nu cumva dumnealui tot ca la „zarabotkă” ar fi în Moldova.

„Acum suntem în 2019, dle Munteanu, ce s-a schimbat la Andrei Năstase? Oare nu tot la „zarabotkă” este aici, iar familia sa trăiește pe picior mare la Frankfurt și îi doare în cot de situația din Republica Moldova? Oare nu tot Maia Sandu și Andrei Năstase sunt simple unelte în mâna lui Țopa și Platon? Ori Dvs și fără a citit conversațiile dintre Țopa și Platon cunoașteți foarte bine acest lucru. Și care este diferența dintre Țopa-Năstase și Ilan Șor? Și dacă acum spuneți că Șor ar fi pus mâna pe Aeroportul Chișinău, păi Dvs în campania electorală pentru Chișinău spuneați că Andrei Năstase cu nașul său Țopa, în 2000, au supus AIR Moldova unui atac raider și au preluat 49% din acțiuni. Care este diferența dintre un raider și alt raider?”, l-a întrebat Harghel pe Valeriu Munteanu.

Despre atacul raider asupra AIR Moldova săvârșit de fostul ministru al Transporturilor de atunci, Victor Țopa și finul său de cununie, Andrei Năstase, a scris și RISE Moldova într-o investigație din 2016.

„După plecarea din Procuratură și până în vara anului 2002, Andrei Năstase a fost director-adjunct pe probleme juridice la Air Moldova, transformată, cu girul lui Victor Țopa, în întreprindere mixtă moldo-germană… Concret, este vorba despre firma Unistar Ventures Gmbh, ce a fost fondată pe 30 aprilie 1999, cu un capital social de doar 25.000 de euro, de firma Herakles Beteiligungs Gesellschaft mbH, iar din decembrie 1999 a fost preluată de Hans-Jürgen Leibrandt. În aprilie 2011, proprietar al Unistar Ventures devine compania Frontenex Limited din Cipru, iar, în iunie 2011, Unistar îşi majorează capitalul până la un milion de euro şi îşi schimbă denumirea în German Aviation Capital GmbH. Detalii, AICI. Potrivit datelor din registrul comerţului din Cipru, Frontenex Limited are un capital de 1.000 de euro, iar fondator unic este, de la finele anului 2010 şi până în prezent, Ana Ţopa, soţia lui Victor Ţopa. Detalii, AICI”, se arată în investigația RISE Moldova.

Autorul emisiunii „Într-un „pas” bun” mai este de părerea că Munteanu ar putea după alegeri trece chiar la Partidul ȘOR, deoarece pentru Republica Moldova, din păcate, este o normalitate ca politicienii să-și schimbe discursul politic de la o zi la alta. Aici Harghel a amintit de declarațiile lui Andrei Năstase care se jura că nu va avea nimic Platforma DA cu PLDM, deoarece toți din PLDM sunt complici ai furtului miliardului.

sursa: telegraph.md

You may also like

Comments are closed.

By