Majoritatea cetăţenilor consideră că opţiunea „Pro Moldova” trebuie să fie vectorul principal de dezvoltare a ţării

sondaj

Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova consideră că opţiunea „Pro Moldova” trebuie să fie vectorul principal de dezvoltare a ţării. Sunt datele unui sondaj socio-politic, realizat de Compania Date Inteligente (iData). Investigaţia sociologică a fost efectuată în perioada 17-26 ianuarie 2019 şi are o marjă de eroare de plus/minus 2,82%.

Potrivit studiului, 38,6 dintre respondenţi consideră că vector de dezvoltare a ţării trebuie să fie “Pro Moldova”, 24,8 optează pentru vectorul pro-european, 21,9 preferă apropierea de Rusia, iar 10,3 la sută din respondenţi ar dori unirea Republicii Moldova cu România.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a decis recent să adopte a patra cale de dezvoltare a ţării, numită “Pro Moldova”.

„Calea UE, asiatică, unirea cu România. Fiecare din aceste viziuni a avut o oarecare susținere. Prea mult Moldova așteptat ca altcineva să-i construisască viitorul. Noi sutem siguri că moldovenii pot să-și făurească viitorul, dar au nevoie de politicieni. Ne-am adunat aici ca să mergem împreună pe a patra calea – de calea pro-Moldova. Calea care duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor concrete ale moldoveneilor”, a declarat liderul liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei reuniuni de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, din Chişinău.

sursa: timpul.md

 

You may also like

Comments are closed.

By