Jurnalist din diasporă, sfat pentru șomerii din binomul PAS-PPDA: nu vreți să puneți mâna pe o lopată, un volan, o șurubelniță și încercați să faceți singuri banii de care aveți nevoie ca să vă finanțați campania

maia sandu

Jurnalistul Gabriel Călin, care muncește în prezent în SUA, le-a sugerat șomerilor din blocul electoral ACUM să meargă la muncă și să-și câștige singuri banii pentru campanie. Reprezentantul diasporei spune că este inadmisibil ca politicienii să ceară bani de la oameni pentru a ocupa funcții înalte în stat. Indignarea vine după ce ieri, Maia Sandu în discuția cu diaspora din nou a cerut ajutor financiar de la moldovenii aflați peste hotare.

”Dacă pâna acum cetățenii așteptau alegerile că poate le-o mai pica ceva în torbă de la candidați, de ACUM încolo politicienii din Moldova cer și banii de campanie de la cetățeni. Ce mesaj încurajător pentru diasporă: Trimiteți bani ca să putem veni la voi în SUA și Canada și după, încă 4 ani să vă tot mulgem. Da nu vreți dragii mei să puneți mâna pe o lopată, un volan, o șurubelniță și să încercați să faceți singuri banii de care aveți nevoie ca să vă finanțați campania care tre să vă facă deputați burdușiți de bani? Câtă încredere pot avea în voi ca politicieni în cazul în care nu ați reușit să adunați bănuți pentru voi înșivă, pentru propria campanie și îi cereți de la noi? Ce merite aveți de tre să vă dăm bani munciți de noi aici? Ca să ce? Să vă adăpostiți fundurile în fotoliile de deputați și să continuați să produceți ceea ce ați produs până acum – mătreață?”, a scris Călin, care se află acum în SUA.

Nu este pentru prima dată când liderul PAS, Maia Sandu, este luată în furci de internauţi, pentru că cere bani de la cetăţeni. În septembrie 2018, după ce Sandu a publicat un clip pe Facebook în care spune că oamenii pot să doneze câte 100, 200 sau 300 de lei, comentariile cu critici au curs gârlă. Cei mai mulți cetățeni i-au sugerat liderului PAS să meargă la muncă ori să ceară bani de la sponsorii ei, oligarhii Țopa.

You may also like

Comments are closed.

By