Înotătorul Ion Lazarenco, despre nominalizarea sa la Premiul Nobel: Aţi luat o decizie care m-a impresionat. Vom deveni ambasadori ai păcii

dsc_0792

Guvernul va elabora un amplu program de promovare a înotătorului Ion Lazarenco, acceptat în concursul pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace, după ce a fost propus de premierul Pavel Filip. Ion Lazarenco a participat astăzi la şedinţa Cabinetului de Miniştri, în cadrul căreia i-a mulţumit prim-ministrului Filip pentru preţuire şi încredere.

“Eu mă mândresc cu acest om. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voinţă, atunci se obţin rezultate. Ce m-a impresinat cel mai mult este că aceste lucruri le-a facut ducând pace. Vom elabora o hotărâre în care vom aproba finanţare pentru promovarea lui Ion Lazarenco”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Ion Lazarenco a spus că lucrurile mari se fac prin muncă şi determinare.

“Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Am crezut în mesajul meu de pace şi în moldoveni şi continui să cred în noi. Aţi luat o decizie care m-a impresionat. Cu ceea ce am făcut până acum, noi vom deveni ambasadori ai păcii. Mă închin şi vă mulţumesc”, a precizat Ion Lazarenco.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și primul om care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori.

În 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber. Laureaţii Premiului Nobil vor fi anunţaţi în luna decembrie.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By