În zilele cu ninsori abundente, Serviciul 112 a înregistrat cu 3 000 de apeluri mai mult decât de obicei

4_309

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, pentru a se informa despre rata apelurilor în timpul intemperiilor vremii și cât de operativ s-a intervenit în situațiile de urgență semnalate de cetățeni.

„Este important ca în situațiile de criză, cei care apelează la 112 să fie preluați imediat de un specialist. Prin intermediul acestui Call-centru putem gestiona cazuri complexe și o conectare imediată a tuturor serviciilor – poliția, ambulanța, salvatorii, pompierii, pentru o intervenție cât mai eficientă. Siguranța fiecărui cetățean este cea mai importantă, iar o viață salvată înseamnă o familie întregită acasă”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

2_343

6_189

Potrivit Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, în perioada ninsorilor abundente, din zilele 10-12 ianuarie, la numărul unic au fost recepționate aproape 13 mii de apeluri. Cifra este cu aproape trei mii mai mare decât în zilele fără precipitații. Pentru a face față numărului mare de solicitări, în această perioadă a fost suplinit numărul de angajați.

„Este important să existe o conlucrare între serviciile de urgență și lucrătorii rutieri. Îndemn reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor să intervină imediat când le este solicitat ajutorul de echipajele de salvare. Am demonstrat și în acest an că în echipă reușim mai rapid să acționăm în unele cazuri de urgență și trebuie să continuăm să ne ajutăm reciproc”, a precizat ministrul.

3_317

Potrivit datelor, 70% din toate apelurile de urgență primite la numărul 112, reprezintă solicitări ale ambulanței. De asemenea, statistica realizată de Serviciul 112 arată că din numărul total de solicitări la numărul unic de urgență, 68 % sunt apeluri non urgente.

„Echipele de intervenție asigură întotdeauna un nivel ridicat de acordare a asistenței medicale victimelor. Cu regret sunt cazuri când apelantul solicită ambulanța în situații non-urgente, fapt ce împiedică organizarea intervenției în situații de urgență majoră”
, a menționat vice-directorul Constantin Gorincioi.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit operațional în Moldova în iulie 2018. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în Moldova şi întreaga Uniune Europeană. Acesta are drept scop filtrarea apelurilor de urgență și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență (SSU).

sursa: mei.gov.md

You may also like

Comments are closed.

By