IGSU: Situația în urma ninsorilor a revenit la normal. Atenție, însă, la țurțuri și gheața de pe lacuri

lac gheata pescuit iarna

Conform datelor operative ale IGSU, în ultimele 24 de ore, situația în republică în urma ninsorilor abundente a revenit la normal. Pe drumuri se circulă fără dificultate, nu au fost înregistrate cazuri cu implicarea persoanelor aflate în situații de risc.

Furnizorii de energie electrică raportează că la moment deconectări electrice nu sunt. Salvatorii și pompierii lucrează în regim normal.

IGSU avertizează cetățenii despre riscuri posibile în perioada rece a anului. Conducătorii auto sunt rugați să asculte mesajele autorităților și să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător.

În contextul avertizării hidrologice, în perioada 10-18 ianuarie, gheața pe bazinele acvatice va prezenta pericol, în special cînd temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Astfel, salvatorii avertizează amatorii de pescuit la copcă despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire, iar persoanele care au grijă de minori sunt rugate să nu le permită să iasă, dar și să se joace pe gheața.

Totodată, țurțurii, dar și zăpada depusă pe acoperișurile clădirilor prezintă un risc pentru sănătate și viața trecătorilor. În acest context IGSU, dar și autoritățile îndeamnă oamenii, serviciile comunale, dar și responsabilii instituțiilor publice și private să îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe marginea locuințelor și clădirilor.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112.

You may also like

Comments are closed.

By