Guvernul Germaniei răspunde la o interpelare a partidului AfD: Funcționarii și politicienii din Moldova nu sunt implicaţi în niciun caz de deturnare a finanțării

download

Funcționarii și politicienii din Republica Moldova nu sunt implicaţi în niciun caz de deturnare a finanțării către ţara noastră, de către Republica Federală a Germaniei. Este răspunsul Guvernului de la Berlin, la o interpelare a fracțiunii partidului eurosceptic Alternativă pentru Germania, din Bundestag.

Membrii Cabinetului de Miniştri a Germaniei, una din cele mai importante ţări din UE, mai spune, în răspunsul citat, că relaţiile moldo-germane au o dinamică pozitivă.

În acelaşi document se precizează că subvențiile germane către Moldova sunt gestionate adecvat şi eficident, iar fondurile sunt direcţionate strict către proiecte concrete în comunități, de care profită cetăţenii.

Guvernul de la Berlin a enumerate şi câteva proiecte pentru dezvoltare de succes, finanțate de Germania în Moldova. Printre acestea figurează sprijinirea comunităților locale, alimentarea cu apă potabilă și salubritate, crearea infrastructurii sociale pentru copii, adolescenți și vârstnici.

Per total, din 1992, Germania a oferit Moldovei asistență în valoare de aproximativ 143 de milioane de euro.

 

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By