Două femei și un bărbat, reținuți: vindeau droguri prin aplicații electronice // VIDEO

50534743_280947772545566_1051511940859297792_n

Trei persoane au fost reținute de oamenii legii pentru comercializarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova prin aplicații electronice de comunicare. Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni.

Membrii grupului s-au dovedit a fi două femei și un bărbat, cu vârstele cuprinse între 20 și 23 ani, locuitori al municipiului Chișinău.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, iar prin intermediul unei aplicații speciale de comunicare, suspecții își reclamau ofertele, transmiteau locația cu drogul ascuns cumpărătorului, care achita pentru cantitatea de drog solicitată. Plata se efectua prin intermediul terminalelor electronice.

Unul dintre bănuiți era responsabil de perfectarea cardurilor bancare și a conturilor electronice, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultați din comercializarea drogurilor.

Suspecții au creat un magazin online unde plasau informații despre tipurile de droguri, metodele de achitare și primire a drogurilor. Doar utilizatorii de încredere erau admiși în acest grup închis, fiind limitat accesul persoanelor terțe.

Astfel, potențialul cumpărător primea rechizitele unui cont electronic de plată unde urmau să fie depuse mijloace bănești pentru procurarea drogurilor. Drept confirmare a depunerii banilor, cumpărătorul expedia prin aplicația de comunicare electronică administratorului poza bonului fiscal. Apoi, cumpărătorul primea de la organizator un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii de droguri nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora, polițiștii au depistat și ridicat mai multe tipuri de droguri, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, aproximativ 400 de cartele SIM, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.

De asemenea, au fost identificate mai multe adrese, locații cu droguri ascunse, iar ca urmare a cercetării la fața locului au fost depistate și ridicate mai multe doze de droguri.

Inițial suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, ulterior femeile au fost plasate în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar în privința bărbatului a fost aplicat măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Activitatea infracțională a fost documentată de către ofițerii Direcției Antidrog, cu suportul Centrului de Analiză a Informațiilor a Inspectoratul Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, iar reținerea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By