Chirtoacă: PL nu se va alia niciodată cu personaje care au fost implicate în escrocherii similare cu cea de la AIR Moldova

chirtoaca

Partidul Liberal nu-și are locul lângă PAS și PPDA, din cauza afacerilor tenebre în care sunt implicați liderii acestuia. În cadrul unei conferințe de presă, președintele PL Dorin Chirtoacă a făcut trimitere la falimentarea companiei de stat AIR Moldova, care este opera oligarhului fugar Victor Țopa, ajutat de șeful PPDA, Andrei Năstase.

Dorin Chirtoacă a făcut trimitere și la suma de șapte milioane de euro, pierdută de Republica Moldova, din cauza lui Victor Țopa și Andrei Năstase.

”Nu suntem de acord să facem parte din acest bloc, având în vedere faptul că am descoperit un adevăr crunt. Şi anume furtul a şapte milioane de euro din bugetul de stat, pentru că nu au cum aceste şapte milioane să le câştige moldovenii”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liderul liberal s-a referit și la pretinșii investitori nemți, care au pus pe brânci Air Moldova, în realitate exponenți ai unei firme obscure, controlată de Victor Țopa.

topa_nastase

”Unde sunt nemţii? Vă rog să îmi arătaţi unde sunt investitorii germani, fondatorii acelei firme în anul 2000, fondatorii de după, fondatorii de azi, să vedem unde sunt nemţii. Îmi arătaţi nemţii, îmi retrag tot ceea ce am spus. Ei nu sunt şi nici nu au fost, prin urmare totul a fost o escrocherie şi atâta timp cât în Blocul ACUM această problemă nu se rezolvă, înseamnă că acele criterii de integritate şi meritocraţie nu sunt respectate”, a mai spus liderul PL.

Dorin Chirtoacă a precizat că formațiunea sa nu se va alia niciodată cu personaje care au fost implicate în escrocherii similare cu cea de la AIR Moldova.

”Ne vom ţine departe de toţi acei care într-un fel sau altul au asemenea fapte comise în trecut. Şi dacă asemenea fapte au fost comise în trecut, trebuie să se retragă. Asta pe lângă faptul că ele trebuie investigate din punct de vedere penal”, a conchis Dorin Chirtoacă.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By