Celulă de criză privind starea vremii. MEI roagă cetățenii să se informeze despre condițiile de circulație rutieră

Screenshot_24

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o celulă de criză pentru a anticipa și diminua consecințele provocate de condițiile climaterice în urma ninsorilor.

„Prioritatea numărul unu pentru noi este să nu avem nici o persoană blocată în trafic. La moment avem unele situații mai dificile, aseară toate drumurile erau curățate și accesibile. Personal am parcurs 200 km prin țară pentru a vedea cum se efectuează lucrările de deszăpezire. Se lucrează la capacitate maximă ca să evităm orice impediment în trafic. Oamenii noștri nu trebuie să aibă de suferit. Guvernul va interveni pentru a ajuta Primăria Chișinău și APL-urile să gestioneze situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Totodată, responsabilii insituției roagă cetățenii ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre condițiile de circulație rutieră. Pentru asemenea informație, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.

Potrivit datelor ASD, la moment pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 268 utilaje speciale, 690 tone de material antiderapant și 135 muncitori rutieri.

You may also like

Comments are closed.

By