Caravana Electorală a PDM, la Anenii Noi: Democrații au identificat cele mai grave probleme cu care se confruntă localnicii

3504233691dcd84937daceb9b21e6a2a.png

Prima destinație a Caravanei electorale a Partidului Democrat, lansată sâmbătă, 26 ianuarie, a fost raionul Anenii Noi. În echipa PDM s-au aflat, printre alţii, Andrian Candu, Alexandru Jizdan, Cristina Lesnic, Silvia Radu, Sergiu Sîrbu, Valentina Stratan, Igor Vremea, Valentina Buliga, Alexandru Cauia.

„Pe parcursul acestei luni de campanie electorală o să vină mai mulţi în faţa voastră, care o să promită râuri de lapte, să curgă miere, dar să vă întrebaţi cât de buni sunt ei să facă ceea ce promit. Dacă să vorbim de exemplu din punct de vedere al majorării salariilor, nimeni nu spune că ceea ce am făcut este ideal, dar ceea ce s-a reuşit doar în 2018, inclusiv pentru medici, este o realizare mare şi lucrul acesta trebuie să continue”, a spus preşedintele Parlamentului Andrian Candu, la o întâlnire de la spitalul raional Anenii Noi.

La rândul său, Alexandru Jizdan, candidatul Partidului Democrat pentru circumscripţia nr. 24 (Anenii Noi) a spus că ştie cum să îmbunătăţească situaţia din instituţia din raionul său de baştină. „Vom avea grijă să dotăm spitalele aşa cum trebuie – şi în Anenii Noi, şi în toată ţara. Pacienţii merită tratamente mai bune, iar cadrele medicale trebuie să lucreze cu echipamente mai performante”, a declarat Jizdan.

După spital, caravana ajuns la fabrica de pâine Milina, unde au gustat pâine proaspătă. „Astăzi există o altă atmosferă, ceea ce înseamnă mediu de afaceri mai bun şi angajări. Anul trecut au fost create peste 60 mii locuri noi de muncă. Asta înseamnă salarii pentru oameni aici, în ţară”, a remarcat Andrian Candu în discuţiile cu angajaţii brutăriei.

În cadrul discuțiilor cu localnicii, democraţii au aflat că sunt cazuri când se fac deconectări de la conducta de gaze pentru datorii de 100-150 de lei, pe când reconectarea costă 500 de lei. O altă problemă menţionată de locuitorii din Anenii Noi este că nu se permite achitarea facturilor pentru gazele naturale în avans sau în părţi egale pe tot parcursul anului. ”Pentru rezolvarea acestei probleme nu este nevoie de investiţii, ci doar de voinţă. Echipa PDM a demonstrat că există voinţă pentru a face lucruri bune”, a punctat Alexandru Jizdan.

Pe parcursul următoarelor 30 de zile, caravana electorală a PDM va merge în raioanele ţării pentru a discuta cu cetăţenii despre reformele în derulare şi impactul acestora.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By