Candidatul PAS-PPDA, Domnica Manole – protagonista unor decizii scandaloase, în urma cărora RM a avut de pierdut

domnica manole

Fosta judecătoare Domnica Manole, candidat pe lista binomului PAS-PPDA, este protagonista unor decizii scandaloase, în urma cărora Moldova a pierdut sume colosale la CEDO. Totodată, scrie bloggerul Anatolie Chirilov, Domnica Manole a nedreptăţit mai multe persoane, favorizând mai mulţi fruntaşi ai formaţiunilor conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Una dintre persoanele care au beneficiat, în anul 2016, de pe urma incompetenţei sau corupţiei Domnicăi Manole este un lider al PPDA, Nicolai Nistor. Acesta a avut parte, în mod abuziv, de plata unor prejudicii nemeritate.

“Iată cum rămân oamenii fără toate averile pe care le-au agonisit pentru copiii lor și care le-au donat acestora”, a scris Anatolie Chirilov. “ACUM e clar ce reformă a justiției ne așteaptă odată ce ajung ei la putere”, mai spune acesta.

Amintim că Domnica Manole a fost implicată în mai multe scandaluri mediatice. În anul 2009, ProTV a filmat momentul în care Domnica Manole oferea sfaturi unui participant la un proces pe care îl examina. Este vorba despre Eduard Mușuc, care, la acel moment, era președintele Consiliului Municipal Chișinău. În anul 2013, Ziarul de Gardă a scris despre faptul că judecătoarea ar deține 11 automobile.

De asemenea, Domnica Manole riscă până la cinci ani de închisoare pentru controversata decizie legată de obligarea CEC de a organiza un referendum republican privind alegerea președintelui de către popor, propus de Platforma Demnitate și Adevăr. Decizia viza cererea de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, depusă de Grupul de inițiativă pentru desfășurarea plebiscitului. Hotărârea pronunțată de Manole a fost declarată ilegală de către Curtea Supremă de Justiție.

Totodată, potrivit procurorilor, expertiza informațională a arătat că hotărârea controversată nu ar fi fost scrisă la calculatorul lui Manole, și nici a asistentului acesteia. În timpul desfășurării urmării penale pe acest dosar, Domnica Manole a fost eliberată din sistem.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By