Bărbat din Capitală, reținut pentru furturi din spitale și instituții de învățământ

20190124115022

Un bărbat de 38 ani din Capitală a fost reținut de ofițerii de investigații a sectorului Râșcani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor furturi din instituțiile de învățământ și spitale. Individul anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare.

Potrivit informaţiilor constatate de polițiști, bănuitul a comis cel puțin 12 furturi pe parcursul lunilor septembrie – ianuarie curent, din sectorul Râșcani al capitalei. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția. Acesta a declarat că pătrundea în birourile de serviciu, vestiare prin acces liber și profitând de faptul că victimile lăsau bunurile personale la vedere le sustrăgea, după care le vindea la prețuri simbolice, iar banii îi cheltuia în scopuri personale. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu părților vătămate în sumă de circa 41 500 lei.

Bărbatul a fost arestat pe un termen de 30 de zile, fiind cercetat penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By