AMU: În 4 zile din minivacanța de iarnă, aproape 13 000 de moldoveni au solicitat asistență medicală de urgență

ambulanta

Pe parcursul zilelor de odihnă (4-8 ianuarie), 12 994 pacienți din întreaga țară au solicitat asistență medicală de urgență la etapa de prespital, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În această perioadă, echipele AMU au intervenit în cazul a 26 de accidente rutiere, unde au fost deservite 37 persoane cu traumatisme. A fost acordată asistență medicală de urgență și la 10 pacienți care s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dintre care 5 copii.

Echipele de urgență au fost solicitate și de către 11 pacienți cu hipotermie și 1 pacient cu degerătură, care au fost ulterior spitalizați. De asemenea, a fost acordată asistență medicală de urgență și unei paciente care a născut la domiciliu și la doi pacienți cu combustii în urma incendiului.

Toți pacienții care au solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă au primit asistența medicală necesară și au fost transportați la spital. Nu au existat dificultăți de ajungere la caz din cauza condițiilor complicate ale vremii datorate ninsorilor abundente.

În același timp, în ultimele săptâmăni, s-a obsevat o creștere a numărului de solicitări pentru Serviciul de AMU cu aproximativ 15%. În același timp, a crescut și numărul de solicitări pentru urgențele respiratorii, inclusiv în cazul infecțiilor respiratorii virale acute, unde solicitările s-au majorat cu aproximativ 30%.

În această dimineață, două echipe AMU din municipiul Chișinău au intervenit într-un accident rutier produs pe bulevardul Dacia din capitală, în apropiere de aeroport. Medicii au acordat asistență medicală de urgență la doi pacienți, în vârstă de 56 de ani și 26 de ani, care au suferit diverse traumatisme. Unul dintre pacienți a fost preluat de echipa de reanimare, în urma accidentului de circulație, suportând un politraumatism sever. Ambii pacienți au fost transportați sub supravegherea medicilor în departamentul de medicină urgentă.

Screenshot_22

Screenshot_19

You may also like

Comments are closed.

By