VIDEO // Grup infracțional suspectat de contrabandă cu produse farmaceutice, anihilat

ff_1

Activitatea unui grup infracțional specializat în contrabandă cu produse farmaceutice cu substanța ,,Botulinum A toxin” și ,,Acidum Hyaluronicum” a fost deconspirat de către ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii și ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Suspecții, în perioada anilor 2015-2018, urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, au elaborat un plan infracțional, potrivit căruia, treceau ilegal, prin contrabandă, peste frontiera vamală a Republicii Moldova, produse farmaceutice care conțin substanța activă toxina botulinică și acid hyaluronic. Pe teritoriul Republicii Moldova produsele erau comercializate persoanelor ce practică activitate de cosmetologie.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor de investigație, a fost stabilit organizatorul schemei de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, o persoană de 38 ani. Aceasta folosea așa numiții ,,Curieri” din or. Tiraspol cât și din mun. Chișinău pentru transportarea ilegală a bunurilor peste frontiera vamală a Republicii Moldova.

Recent, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat percheziții la persoanele implicate în schemă, inclusiv la clinicile și cabinetele cosmetologice precum și la domiciliile persoanelor care injectează soluțiile menționate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate produse cosmetologice injectabile care conțin substanța activă de toxina botulinică și acid hyaluronic, caiete de evidență a activităților ilegale și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru contrabandă, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By