Surprize la Târgul de Crăciun din centrul Capitalei

tirg de craciun.jpg999

Târgul de Crăciun va fi organizat și în acest an în centrul Capitalei, la inițiativa premierului Pavel Filip. Acesta va fi deschis în perioada 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.

Bradul, ca și anul trecut, va veni de peste Prut, fiind un cadou simbolic, în contextul marcării Centenarului Marii Uniri. În același timp, cea de-a doua ediție pregătește mai multe surprize: în premieră, va fi instalată o roată panoramică de 20 de metri, de la înălțimea căreia va putea fi văzut întregul Târg. De asemenea, va funcționa cel mai mare patinoar din țară și un carusel venețian. La căsuțele din lemn, vizitatorii vor putea procura produse handmade, bucate tradiționale și vin fiert cu aromă de scorţişoară.

Potrivit Guvernului, Târgul de Crăciun va fi vizitat de peste 5 mii de copii cu nevoi speciale, din centre de plasament, din familii social-vulnerabile, dar și din regiunea transnistreană. Aceștia se vor bucura gratuit de carusel, patinoar și de roata panoramică. Totodată, toți copiii care vor intra în căsuța lui Moș Crăciun vor primi daruri dulci.

O altă noutate a Târgului este colindul „Acasă de Crăciun”, scris de trupa Brio Sonoris, care va fi imnul evenimentului din acest an.

Târgul se va desfășura pe strada 31 August, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și A. Pușkin. Anul trecut, pentru prima dată, Chișinăul s-a aliniat marilor orașe europene care organizează de sărbători târguri. Târgul de Crăciun a înregistrat peste 1 milion de vizite (intrări), iar 5369 de copii defavorizați social au vizitat Târgul cu sprijinul guvernului.

You may also like

Comments are closed.

By