Şefii secţiilor auto și economie de la Institutul de medicină urgentă din Chişinău reținuți pentru trafic de influență au fost deferiți justiției

justitie-lege-magistrat-instanta-judecata

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul IMSP Institutul de medicină urgentă, reținuți de către procurorii și ofițerii anticorupție, acum câteva săptămâni, într-un dosar de trafic de influență.

Din materialele cauzei rezultă că învinuiții ar fi pretins diferite sume de bani de la un agent economic, care presta Institutului de medicină urgentă servicii de întreţinere a transportului, pentru a influenţa factori de decizie din cadrul instituţiei ca să urgenteze transferurile de bani către agentul economic.

Pentru “serviciu”, învinuiții ar fi solicitat de la antreprenor 15% din banii transferaţi de instituția medicală, primind în mai multe tranșe suma de 25 000 lei. Iar sub controlul procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, învinuiții au primit sume a câte 20 000 de lei şi 24 000 de lei, transmiterea acestora fiind surprinsă în flagrant, iar aceștia reținuți și plasați în izolatorul CNA.

La demersul procurorului de caz, învinuiții au fost suspendați din funcție până la emiterea sentinței.

De menționat că, învinuiții își recunosc vina în săvârșirea infracțiunii prevăzute de către Codul Penal la art. 326 alin.2 lit b) și d) – trafic de influenţă , iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă o pedeapsă sub formă de detenţie pe un termen de până la 7 ani.

În privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara.

You may also like

Comments are closed.

By