Secretarul general al Comisiei Europene, demis în urma acuzațiilor de conflict de interese

FCF20514-7A4B-44B1-A900-A5F10A62430B

Parlamentul European a aprobat demiterea lui Martin Selmayr din funcţia de secretar general al Comisie Europene. Pentru au votat 71 la sută din deputaţii europeni.

Amintim că încă în luna mai a anului current, ombudsmanul UE, Emily O’Reilly, a atenţionat legislatorii europeni asupra modului dubios în care a fost promovat Martin Selmayr, de către preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, în luna septembrie, şi eurodeputaţii au criticat, într-o rezoluţie adoptată la Strasbourg, desemnarea lui Selmayr în cea mai înaltă funcţie a administraţiei europene, subliniind că aceasta afectează reputaţia UE.

Controversa este legată nu doar de respectarea procedurii, ci şi de faptul că Jean-Claude Juncker l-a numit în funcţie pe Selmayr cu numai un an înainte să-şi încheie mandatul la conducerea Executivului comunitar.

Germanul Martin Selmayr, supranumit de presă şi “monstrul” lui Juncker, a fost promovat de Juncker din postul de şef al cabinetului său în cel de secretar general al Executivului comunitar.

You may also like

Comments are closed.

By