Programul guvernamental „Prima casă” ia amploare: s-au acordat 938 de credite, iar alte 38 de cereri sunt în proces de analiză

938 credite au fost deja acordate în cadrul Programului guvernamental “Prima Casă”, unul tot mai popular în Republica Moldova. Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), alte 8 cereri au fost deja acceptate și urmează să fie semnate contractele de credit, iar 38 de cereri sunt în proces de analiză.

ODIMM mai informează că suma totală a garanțiilor active este de peste 221 de milioane de lei, iar suma totală a creditelor acordate de către bănci este de peste 442 de milioane de lei.

Aceeași sursă relevă că dintre cei 938 beneficiari, 684 sunt familii tinere, iar 254 sunt tineri necăsătoriți. Valoarea medie a locuințelor cumpărate cu ajutorul statului este de peste 553 de mii de lei.

Cele mai multe locuințe procurate prin intermediul Programului Prima Casă sunt din municipiul Chișinău – 561. Urmează Bălţi – 122, Cahul – 28, Ungheni – 14, Comrat – 11, Ialoveni – 10, Edineț – 10, Orhei – 8, Criuleni – 6, Drochia – 6, Florești – 6, Fălești – 5, Anenii Noi – 5.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat în data de 26 martie curent. Ulterior, în cadrul proiectului, au fost oferite facilități speciale pentru funcționarii publici (Prima Casă 2), iar recent a fost anunțată inițiativa de a crea condiții mai avantajoase pentru familiile care au copii, statul oferind compensații între 10 și 100% din valoarea creditului (Prima Casă 3).

sursa: allmoldova.com

You may also like

Comments are closed.

By