Platon pierde totul! Statul a scos averea raiderului la vânzare

platon

Statul va recupera peste 869,22 milioane lei din banii furați de Veaceslav Platon de la Banca de Economii. Curtea Supremă de Justiție a publicat hotărârea motivată de condamnare a acestuia la 18 ani de pușcărie. Documentul conține lista afacerilor şi activelor derulate de Veaceslav Platon, care urmează a fi vândute.

Între acestea, scrie portalul Mold-Street, figurează pachetul de 63,89% din acţiunile Moldindconbank, 83,12% din acțiunile Asito, 87,27% din acțiunile Alliance Insurance Group, precum și circa 3,67 milioane de lei de pe conturile de la Agroindbank ale companiei Moldasig.

Aceeași sursă spune că alte 170.000 de euro ar urma să fie încasate din mijloacele companiei Inamstro. La fel urmează a fi vândute câteva firme, inclusiv companii de brokeri, precum Asito Broker SA, Broking-VM etc. Între activele menționate în sentință se numără două apartamente din capitală și mijloace bănești ale companiilor Factoring International SRL, BN-Proalim SRL, Kotvinvest SRL, Stock-Trading SRL, Total International SRL.

Totodată, urmează să fie vândute peste 70 de terenuri și construcții aferente pe care le deține Platon sau companiile sale în diferite orașe din Republica Moldova. Valoarea acestor active ar putea depăşi suma de 869,22 milioane lei, la cât a fost estimată valoarea prejudiciului cauzat de Platon Băncii de Economii.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By