INCENDIU devastator la Rezina: două persoane, găsite moarte într-o casă

pompieri

O casă din localitatea Cinișeuți, raionul Rezina, a fost cuprinsă de flăcări noaptea trecută. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 03:30 minute.

Conform informațiilor IGSU, focarul arderii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat al stăpînului în vîrstă de 63 de ani. Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit cadavrul unei femei în vîrstă de 59 de ani.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:55, afectînd 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului. Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului. Este strict interzisă utilizarea lichidelor ușor inflamabile pentru aprinderea surselor de încălzire.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018, au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

You may also like

Comments are closed.

By