Două minore, SECHESTRATE într-un apartament din Chișinău: una dintre ele era dată dispărută din luna iunie // O fată cere ajutor (AUDIO/VIDEO)

imagine simbol

Doi tineri de 22, şi respectiv, 24 de ani, domiciliați în raioanele Călăraşi şi Fălești, au fost reţinuţi, fiind cercetați penal pentru trafic de copii, unul din ei fiind anterior condamnat pentru acte de huliganism. Aceștia riscă închisoare de la 10 la 12 ani.

Centrul pentru combaterea traficului de persoane a fost sesizat de către un bărbat. Acesta a declarat că sora lui minoră este ţinută captivă într-un apartament din mun. Chişinău şi este obligată să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Urmare a acțiunilor comune ale ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti.

De asemenea, forțele de ordine au stabilit că una dintre victime era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna iunie 2018.

În cadrul investigațiilor și audierilor s-a stabilit că, de la începutul anului 2018, suspecţii, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate, au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere. Aceștia identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe o pagină web.

Pentru serviciile sexuale prestate, fetele primeau de la 600 la 1000 de lei de la persoană. Din aceste sume, era achitată chiria apartamentului, dar și datoriile traficanților față de persoane terțe.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor tinere exploatate de către suspecți.

You may also like

Comments are closed.

By