Deputații au 72 de ore ca să depună moțiune de cenzură dacă nu sunt de acord cu oferirea ajutorului de sărbători pentru încă 60 000 de cetățeni

parlament

Biroul permanent al Parlamentului a luat act de angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii. Dacă în următoarele 72 de ore nu va fi înaintată o moțiune de cenzură, modificările pentru care Guvernul și-a angajat răspundere vor intra în vigoare.

”Noi am luat act de această decizie a Guvernului. Și potrivit procedurii, de astăzi încep să curgă cele 72 de ore pentru ca deputații care sunt împotriva acestei decizii să depună o moțiune de cenzură. Până luni la ora 15:00 este termentul de depunere a moțiunii de cenzură”, a declarat Andrian Candu.

Menționăm că circa 61 de mii de persoane care primesc alocații sociale sub 2000 de lei vor primi în săptămânile următoare un ajutor de 600 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Guvernul și-a angajat răspunderea pentru acest proiect de lege, dat fiind faptul că Parlamentul este în imposibilitate de a adopta legi organice.

De acești 600 de lei vor beneficia următoarele categorii:

1. Persoanele care au atins vârsta de pensionare, însă pentru că nu au stagiul complet de muncă sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat și primesc o alocație de câteva sute de lei

2. Persoanele care primesc alocații pentru dizabilitate:

-         dizabilitate (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

-         dizabilitate din copilărie (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

-         dizabilitate (în vârstă de până la 18 ani) (de toate gradele: severe, accentuate, medii)

3. Persoanele care primesc alocații pentru că și-au pierdut întreținătorul.

„Am oferit de sărbători câte 600 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici decât 2000 lei. Deja 540 de mii de cetățeni au primit acest ajutor. Dinamica pozitivă a încasărilor la buget, economia stabilă și prognozele pentru 2019 ne permit să extindem lista beneficiarilor de acest ajutor de 600 de lei de sărbători”, a spus, astăzi, premierul Pavel Filip.

 sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By