Businessman: Guvernul vede în mediul de afaceri un partener în soluţionarea problemelor social-economice şi în procesul de dezvoltare a ţării

26169877_1719142768142977_1069511756482979730_n

Guvernul de la Chișinău înțelege care sunt problemele reale ale oamenilor de afaceri din Moldova și încearcă să găsească soluții concrete. De această părere este bloggerul și businessmanul Oleg Braga, într-un interviu acordat portalului Curentul.

“Guvernul conștientizează că un mediu de afaceri dezvoltat este un prim pas spre un stat dezvoltat și acționează consecvent în acest sens. Și noi, reprezentanții mediului de afaceri, înțelegem că acțiunile Guvernului în direcţia respectivă trebuie să beneficieze de un impact pe măsură. Așa că, din acest punct de vedere, avem chiar și o datorie oarecare. Adică, crearea condițiilor mai bune pentru mediul de afaceri trebuie să se soldeze cu mai multe locuri de muncă și mai multe impozite la buget”, declară Oleg Braga.

Braga s-a referit și la una din problemele cu care se confruntau oamenii de afaceri și care a fost rezolvată de actuala guvernare.

“Nu este un secret că pentru cei ce fac business în Republica Moldova una dintre cele mai mari bătăi de cap o reprezintă numărul exagerat de rapoarte statistice, ce trebuiesc prezentate Biroului Național de Statistică. Personal am fost plăcut surprins să văd subiectul respectiv pe agenda discuţiilor dintre Premierul Pavel Filip şi Confederația Națională a Patronatului din Moldova (CNMP). Mai mult ca atât, am constatat că subiectul nu a fost abordat formal, iar la final şeful Cabinetului de miniştri a solicitat ca lista respectivelor formulare să fie revizuită, în scopul reducerii birocrației și susținerii mediului de afaceri”, a mai spus businessmanul.

În opinia lui Oleg Braga, dialogul dintre Guvern și mediul de afaceri este permanent, util și consistent.

“În discuţie sunt puse chestiuni importante pentru mediul de afaceri ca plafonarea taxelor locale, indiferent de genul de activitate al companiilor sau aspecte ce ţin de transporturile auto internaţionale, ca să nu mai vorbim deja de noutăţile bune din politica bugetar-fiscală sau despre reformele importante promovate în ultimii ani care au avut drept scop liberalizarea mediului de afaceri (care au fost promovate inclusiv ca urmare a dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri). Aceasta e o dovadă directă că Guvernul vede în mediul de afaceri în primul rând un partener în soluţionarea problemelor social-economice existente şi în procesul de dezvoltare a ţării, în general”, a mai spus Oleg Braga.

Sursa: curentul.md / timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By