Barbăroșie s-a fâsticit. Scorul PDM l-a făcut să ezite

barbarosie4

Directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, a avut astăzi serioase probleme de concentrare, la prezentarea Barometrului Opiniei Publice. Acesta a început să se bâlbâie în momentul în care trebuia să informeze audienţa despre faptul că PDM se bucură de o notorietate tot mai mare, iar PAS și PPDA se prăbușesc.

“Este întrebarea pe care noi nu prea ştim… Nu, nu… știm cum să o comentăm”, a avut un moment de ezitare directorul IPP, după care s-a mobilizat și a prezentat rezultatele care plasează PDM pe locul doi în preferințele alegătorilor, iar PPDA – sub pragul electoral.

Amintim că, potrivit Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi, în Parlament ar intra trei formațiuni politice. PSRM ar acumula 23 la sută din sufragii, cu 3 puncte procentuale mai puțin decât în sondajul de acum jumătate de an. PDM continuă să crească și ar acumula 7,6 la sută, comparativ cu 7% în mai. PAS a căzut de la 12 la sută la 7,4 la sută. Iar partenerul electoral al Maiei Sandu, PPDA, condus de Andrei Năstase, nu trece pragul electoral de 6%, fiind creditat cu 5% din sufragii.

Precizăm, de asemenea, că Arcadie Barbăroșie este soțul Danielei Terzi, membru al Biroului politic al PAS. Acesta şi-a făcut simţită prezenţa la majoritatea protestelor organizate de binomum PAS-PPDA, unele fiind chiar moderate de el. La prezentarea sondajului au mai participat şi analistii politici Igor Boţan, simpatizant al PAS, dar și Victor Ciobanu, susţinător al PPDA.

sursa: actual.md

You may also like

Comments are closed.

By