Atac armat la Strasbourg: 3 morți și 13 răniți. Atacatorul are 29 de ani și este în căutare

hepta-2665944

Trei persoane au murit și alte 13 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Incidentul a avut loc în seara zilei de marți. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Cherif C. ar fi fost înarmat cu o pușcă automată AK-47 când a deschis focul de trei ori asupra oamenilor de pe străzile din Strasbourg. În urma unui schimb de focuri cu trupele de securitate, atacatorul ar fi fost rănit, dar a reușit să scape după ce a deturnat un taxi care trecea prin zonă. Unul dintre răniți ar fi un militar care făcea parte dintr-o patrulă de securitate care apăra zona, scrie Times of London.

Presa franceză scrie că una din persoanele care au murit este un turist thailandez în vârstă de 45 de ani, iar soția acestuia a fost rănită. Anupong Suebsamarn (45 de ani) se afla în vacanţă în Franţa împreună cu soţia sa, sosind chiar marţi la Strasbourg, a precizat Busadee Santipitaks, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe thailandez.

În această dimineață, suspectul a reușit să fugă, înainte de o percheziție realizată de jandarmi în locuința sa din cartierul Neudorf. Descinderea era realizată în cadrul unei anchete pentru furt, susțin surse apropiate anchetei. În locuința acestuia au fost descoperite grenade, conform BFMTV.

sursa: libertatea.ro / digi24.ro /

You may also like

Comments are closed.

By