Analist politic: PAS şi PPDA vor să iasă basma curată din “scandalul Open Dialog”

Screenshot_18

PAS şi PPDA vor să iasă basma curată din scandalul legat de activitatea fundaţiei Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei. Din acest motiv, consideră analistul politic Corneliu Ciurea, Maia Sandu şi Andrei Năstase uzează de toate armele propagandistice, pe care le au în dotare.

“Ei neagă orice acuzație, deși este de netăgăduit faptul că liderii PAS și ai Platfomei DA au călătorit pe banii Fundației Open Dialog la un eveniment organizat în Uniunea Europeană”, scrie Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul hotnews.md.

Autorul mai spune că opoziția a adoptat strategia negării oricarei implicari în faptele reprobabile comise de Open Dialog.

“Partidele de dreapta susțin că au plecat în Europa la invitația eurodeputaților și nu a Fundației. De asemenea, ei se victimizează și invocă suma modică a finanțării în comparație cu pretinsele miliarde furate de guvernare. Anumiți comentatori, apropiați de partidele de dreapta, nu sunt preocupați de apărarea opoziției noastre ci, mai curând, de scoaterea de sub lovitură a Fundației Open Dialog și a Ludmilei Kozlovska. Practic, se dorește a se demonstra că această persoană dubioasă n-a săvârșit nici o faptă reprobabilă și că Fundația pe care o conduce activează bine mersi în continuare. Doar cu jumatate de gură se acceptă faptul că Fundația a beneficiat de finanțări netransparente, fără a se detalia cine sunt filantropii care i-au pus banii pe tavă Dnei Kozlovska”, mai spune analistul citat.

Insistenţa cu care PAS şi PPDA albesc imaginea Ludmilei Kozlovska este inacceptabilă, consideră Ciurea.

“Ori această insistență de a înălbi imaginea unui ONG străin, cu o reputație extrem de dubioasă, nu mai poate fi acceptată. Asemenea comportamene pot doar să demonstreze că Fundația Open Dialog a prins rădăcini adânci în mediul nostru politic și a produs o sumedenie de avocați, dornici să ia apărarea businesmanilor condamnați în Moldova pentru fapte de corupție. Astfel, pe banii lui Platon, de exemplu, sunt orchestrate campanii întregi de linșare a guvernării, plătite din greu din buzunare oculte. Avem chiar senzația că pentru unii comentatori salvarea Fundației Open Dialog este mai importantă decât apărarea partidelor de dreapta. Și e clar de ce. Banii lui Platon sunt plătiți pentru a-l salva pe Platon și nu pe alții. Partidele de dreapta sunt acceptabile, în opinia ”activiștilor” noștri, doar atât timp cât vor servi cauza readucerii oligarhilor scăpătați acasă sau scoaterea lor din izolator”, conchide Ciurea.

You may also like

Comments are closed.

By