Constatare: Maia Sandu încalcă legea, prin acceptarea finanțărilor pentru partidul său din străinătate

Screenshot_7

Vloggerul Igor Gîrlea își propune să scoată la lumina zilei cazuri flagrante de încălcare a legii de către unii politicienii moldoveni, care pretind că sunt curați ca lacrima.

Prima în lista emisiunii online „În Pas cu Legea”, difuzată pe Facebook, este lidera PAS, Maia Sandu, iar drept punct de plecare a analizei pornește o declarație a acesteia, potrivit căreia o deplasare a sa la o conferință derulată în Praga va fi achitată de organizatorii acesteia.

În opinia lui Gîrlea, acest lucru contravine Legii privind partidele politice.

”Articolul 26 al aceste norme spune că se interzice finanțarea, prestarea unor servicii cu titlu gratuit ori susținerea materială sub orice formă, directă sau indirectă a partidelor politice de către alte state și organizații internaționale, inclusiv organizațiile politice internaționale”, susine vloggerul citat.

Amintim, în context, că Maia Sandu a recunoscut că s-a deplasat și la Bruxelles, pe banii oferiți de Fundația Open Dialog a Ludmilei Kozlovska.

”Am participat la un eveniment organizat în Parlamentul European, împreună cu fundația Open Dialog, care ne-a finanțat deplasarea la Bruxelles”
, a spus Maia Sandu.

You may also like

Comments are closed.

By