Trustul de presă Platon-Țopa, acuzat de manipulare – un om de afaceri a cerut dezmințiri

fake news4

Trustul de presă finanțat de oligarhii Victor Țopa și Veacesla Platon, unul fugar, iar altul condamnat la 18 ani de pușcărie, tirajează un nou fake news de cea mai joasă speță.

În știrea falsă despre un grup de companii ruse, care, chipurile, ar deține monopolul exportului de cereale din Republica Moldova, jurnaliștii de la Unimedia, Jurnal TV și Ziarul de Gardă au inserat o declarație a unui exportator de cereale, Vasile Gajiu, care spune că piaţa UE ar fi blocată pentru exportatorii din Republica Moldova. Declarația lui Gagiu este, însă, din 2012, atunci când Guvernarea era controlată de PLDM și liderul acestuia, Vlad Filat.

Gajiu a cerut surselor media menționate să dezmintă falsul.

”Consider că nu este onestă publicarea unor discursuri din numele unei persoane, spuse anterior, și care în prezent și-au pierdut actualitatea – în sensul formării unei știri noi, la zi, sub un context nou și cu tentă politică fără solicitarea părerii persoanei, al cărei nume este utilizat în articol”, scrie Gajiu într-o pretenție trimisă portalului Unimedia.

Acesta regretă că jurnaliștii nu au indicat anul în care a fost făcută declarația, întrebarea și contextul. Omul de afaceri a cerut dezmințirea falsurilor în termen de o săptămână și a atenționat că va merge să ceară dreptate în judecată, dacă va fi ignorat de jurnaliști.

Screenshot_7

You may also like

Comments are closed.

By