Trei bărbați, printre care un fost angajat al MAI, riscă pușcărie: transportau ilegal moldoveni în Israel (VIDEO)

Screenshot_14

Un grup criminal bine organizat a fost deconspirat de către angajații Direcției Operațiuni Speciale a INI, în comun cu procurorii Procuraturii mun.Chișinău, oficiul Principal. Activitatea grupării a fost documentată pe parcursul a nouă luni. Potrivit IGP, membrii grupării, trei bărbați, sunt persoane anterior judecate, printre care și un fost angajat al MAI.

Grupul era specializat în organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor Republicii Moldova în Israel și activa sub paravanul unui agent economic din mun. Chișinău, autorizat în vederea prestării servicilor de mediere și plasare în câmpul muncii a moldovenilor.

Suspecții au racolat sute de persoane social vulnerabile pe care le-au transportat la muncă în Israel.

Astfel, polițiștii au stabilit că, pe parcursul ultimilor ani, au fost transportate peste 600 de persoane, încasând contrar legislației și licenței deținute sume în proporții deosebit de mari, care variau de la 7000 la 13000 dolari. Pentru serviciile prestate au impus victimele să semneze contracte fictive de împrumut.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile figuranților și la oficiile întreprinderilor administrate de către aceștia, unde au fost depistate și ridicate acte și documente contabile, înscrisuri de ciornă, acte de stare civilă, pașapoarte, cărți de muncă, contracte de muncă a persoanelor fizice, copii de acte, contracte de împrumut și fidejusiune fictive, recipise care demonstrează schemele infracționale realizate de ultimii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de până la 3 ani.

Probele ridicate și acumulate în cadrul urmăririi penale demonstrează în totalitate activitatea infracțională a grupului deconspirat și persoanele care au avut de suferit.

You may also like

Comments are closed.

By