UPDATE // Strigător la cer! Un copil de un an a fost găsit ÎNGHEȚAT în drum, într-un sat din Nisporeni

politia

Tragedie în satul Soltăneşti, raionul Nisporeni. O fetiţă de un an şi patru luni a fost găsită, noaptea trecută, îngheţată într-un şanţ.

Mama copilei se întorcea în stare de ebrietate acasă, după ce a chefuit la o cumătră. În drum spre casă ea a căzut şi a scăpat fetiţa din braţe, unde a şi lăsat-o. Abia dimineaţă aceasta a observat că fiica sa nu este lângă ea, a pornit să o caute împreună cu sora sa şi a găsit-o moartă pe drum, notează canal3.md.

Femeia, de 29 de ani, mai are acasă un băieţel de 10 ani.

UPDATE // Reporterii Deschide.MD au reușit să vorbească cu persoane care o cunosc pe tânără. Potrivit lor, femeia a fost o perioadă căsătorită cu un bărbat în raionul Soroca, de la care are primul copil, un băiețel de aproximativ 9-10 anișori, iar după ce s-a despărțit de primul soț, a cunoscut un alt bărbat, de la care avea pruncul decedat. De mai bine de un an a revenit în satul de baștină, după divorț.

Femeia nu lucra nicăieri, invocând că are grijă de prunc și nu poate să lucreze, însă putea fi văzută des în stare de ebrietate.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar femeia riscă până la 4 ani de pușcărie și, cel mai probabil, va fi decăzută din drepturile părintești, mai scrie Deschide.

UPDATE // Poliția a emis un comunicat în care anunță că femeia riscă 4 ani de închisoare.

COMUNICAT //
La 28 noiembrie, ora 4 dimineața, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați precum că într-o localitate din raionul Nisporeni, a fost găsit pe marginea drumului un bebeluş.

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă şi o ambulanţă care au depistat un copil în vârstă de un an și patru luni, fără semne de viaţă.

Audiată de polițiști, mama copilului, o femeie de 29 de ani, s-a încurcat în declarații. Aceasta a spus polițiștilor că împreună cu vecinii au consumat băuturi alcoolice la ea acasă. Apoi, ar fi luat copilul și s-a pornit la vecini pentru a consuma alcool în continuare.

Tot ea declară că, în jurul orei 4 dimineața, fiind deja acasă a depistat că micuțul nu este lângă ea, astfel, nu ține minte cum a ajuns copilul în stradă.

Poliţia a inițiat o cauză penală pentru lăsarea în primejdie din imprudență a unei persoane care se află într-o stare periculoasă pentru viaţă şi este lipsită de posibilitatea de a se salva din cauza vîrstei fragede sau înaintate, a bolii sau a neputinţei.

Poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și a lua o decizie legală.

You may also like

Comments are closed.

By