Sondajul americanilor de la IRI confirmă: PDM a crescut, PAS a căzut

sondaj

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, în baza votului pe liste. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA, arată datele celui mai recent sondaj realizat de IRI (International Republican Institute).

Este de menționat că socialiștii și formațiunea Maiei Sandu pierd constant din preferințele alegătorilor, iar PDM este în continuă creștere.

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM ar acumula 32% cu 4 puncte procentuale mai puțin față de rezultatele din iulie. PDM a crescut cu 3 puncte procentuale și este creditat acum cu încrederea a 12 la sută dintre alegători. PAS a scăzut cu 4 puncte procentuale și se bucură acum de încrederea a 12 la sută dintre alegători. Același procent l-a înregistrat și PPDA, care a crescut de la 9%, în iulie.

Sub pragul electoral de 6 la sută rămân PCRM și Partidul Șor – câte 4 la sută.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1503 persoane și are o marjă de eroare de 2,5%.

Este de menționat că un studiu sociologic realizat de Imas imediat după aceasta, în perioada 20 octombrie – 9 noiembrie, a arătat că PAS și PPDA au scăzut puternic, iar PDM a câștigat încrederea alegătorilor.

Potrivit Imas, PSRM ar obține 27% din voturi, PDM – 16% din voturi, PPDA – 7%, iar PAS ar ajunge la limita pragului electoral – puțin peste 6%.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By