Sondaj // PD – partidul cu cea mai puternică conducere și formațiunea care îi face pe oameni să se simtă mândri că sunt moldoveni

PD

PDM este printre cele mai importante formațiuni politice care îi fac pe oameni să se simtă mândri că sunt moldoveni. Datele ultimului sondaj realizat de IMAS arată că Partidul Democrat este al doilea în listă, după PSRM. Astfel pentru PSRM optează 18 la sută din cetăţeni, iar pentru PDM – 11 la sută. În clasament urmează PCRM, cu 5 la sută, Platforma DA – 4 la sută, PAS – 3 la sută, Partidul Şor – 3 la sută, „Partidul Nostru” – 2 la sută, PLDM şi PL – 1 la sută.

Aceeaşi investigaţie sociologică relevă şi faptul că Partidul Democrat din Moldova este formaţiunea cu cea mai puternică conducere din ţară. Pentru formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc au optat 35 la sută din respondenţi, iar alţi 18 la sută – pentru PSRM-ul Zinaidei Grecenîi. 5 la sută preferă PCRM-ul lui Vladimir Voronin, 4 la sută – Partidul Şor, 3 la sută –PPDA-ul lui Andrei Năstase şi 2 la sută –PAS-ul Maiei Sandu, PLDM şi „Partidul Nostru”, al fugarului Renato Usatîi.

Aceeași investigație sociologică arată și atitudinea pozitivă a oamenilor față de programul «Drumuri bune pentru Moldova». 74 la sută dintre respondenți consideră că acest proiect este unul benefic pentru Moldova și doar 2 la sută au o părere proastă față de acesta.

Sondajul a fost realizat de Imas în perioada 20 octombrie – 9 noiembrie pe un eșantion de 1475 de persoane din 114 localități. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By