Sergiu Sîrbu critică „apelul manipulator” al Maiei Sandu prin care cere bani de la cetățeni

sirbu

Apelul liderului PAS, Maia Sandu, care cere implicarea cetățenilor pentru a dona 100.000 de lei până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru ca ”activitatea partidului să nu fie blocată”, este criticat de deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu.

”Regretăm acest apel manipulator care, se vede, are drept scop victimizarea artificială a acestui partid care merge într-un PAS cu minciuna! Probabil e foarte grav la ei dacă au ajuns să colecteze bani prin așa metode, să jecmănească cetățenii”, a scris Sergiu Sîrbu, într-o postare pe Facebook.

Sîrbu le recomandă juriștilor din PAS să nu încalce prevederile legale din Codul Electoral, privind finanțarea partidelor politice.

”Recomandăm juriștilor acestui partid să deschidă legea partidelor și să citească secțiunea despre finanțarea partidelor și să nu manipuleze cu prevederea din Codul electoral care se referă exclusiv la finanțarea concurenților electorali în perioada electorală și nu are nicio tangență cu activitatea zi de zi a unei formațiuni”, a precizat deputatul democrat.

Exponentul PD face trimitere la campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, atunci când PAS a ascuns donatorii reali ai formațiunii.

”Poate colegii din PAS vor să repete experiența din 2016 când au ascuns donatorii reali și făceau toate transferurile în fondul electoral direct din contul partidului? Dacă acesta este scopul, atunci așa nu va mai merge. Toți să fie egali în fața legii și declarați transparent donatorii să-i vadă lumea! De data aceasta niciun “Open Dialog” nu vă va ajuta, notează Sîrbu.

”Apropo, nu doriți să răspundeți societății când aveți de gând să întoarceți la bugetul de stat cei 100 mii de lei încasați ilegal în campania din 2016?!”, conchide deputatul democrat.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By