Scandalul internațional Open Dialog dă fiori binomului Sandu-Năstase! S-au dus până la ușa comisiei de anchetă, dar nu le-a ajuns curajul să intre și să răspundă la întrebări

nastase maia sandu 444bei

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, dar și al PPDA, Andrei Năstase, refuză să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează implicarea Fundației Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, în politica din Republica Moldova.

Aceștia au mers la Parlament, dar au refuzat să calce pragul instituției, pentru a se prezenta în fața Comisiei. Maia Sandu a recunoscut, totuși, că s-a deplasat la Bruxelles pe banii oferiți de Ludmila Kozlovska.

”Am participat la un eveniment organizat în Parlamentul European, împreună cu fundația Open Dialog, care ne-a finanțat deplasarea la Bruxelles”, a spus Maia Sandu.

Și săptămâna trecută, Maia Sandu a refuzat să fie audiată de Comisia de anchetă a Parlamentului. Liderul PAS a cerut ca şedinţa să fie publică.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat-o pe Maia Sandu că se victimizează și foloseşte pretexte false pentru a fugi de întrebările Comisiei. Speakerul a mai spus că Sandu vrea să-i pună pe deputaţi în situaţia ingrată de a încălca legea, făcând publice informaţii secrete.

Andrian Candu i-a mai sugerat Maiei Sandu să nu se ascundă după false victimizări și să se prezinte la audieri, dacă nu are nimic de ascuns. Ulterior, a precizat speakerul, Maia Sandu va avea libertatea să critice activitatea comisiei, dacă va avea motive.

Andrian Candu a asigurat-o pe Maia Sandu că, după finalizarea anchetei, raportul va fi desecretizat şi făcut public.

Comisia a fost creată la solicitarea deputaţilor democraţi.

Şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată în iulie din Uniunea Europeană pentru legături cu serviciile speciale ruseşti. Recent, la Varşovia, delegați din mai multe țări OSCE au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.

Jurnaliștii de la Zeppelin au scris anterior că Fundația “Open Dialog” finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase. În această listă figurează și raiderul nr. 1 în CSI Veaceslav Platon.

 

You may also like

Comments are closed.

By