12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Premierul Filip propune ca în secțiile de vot să fie instalate camere de luat vederi: Ne dorim un proces electoral transparent

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Pavel Filip a propus să fie examinată inclusiv posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentru a asigura o transparență maximă. Subiectul a fost discutat, miercuri, în cadrul unei ședințe cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

„Vedem că există unele îngrijorări față de viitoarele alegeri și am vrut să mă asigur că Guvernul a făcut tot ce este necesar și ce mai poate face în continuare, pentru ca alegerile parlamentare să fie libere, corecte și transparente… Cu toții ne dorim corectitudine. Să nu lăsăm nici un element care să provoace îngrijorări”, a spus Pavel Filip.

Premierul a confirmat disponibilitatea Guvernului și a Cancelariei de Stat de a contribui la asigurarea spațiilor necesare pentru amenajarea secțiilor de vot. Totodată, șeful Executivului a accentuat necesitatea dotării secțiilor de vot cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, responsabilitate care revine autorităților publice locale.

45733584_1924829897635769_1271961767370555392_n

De asemenea, Guvernul va solicita ANRE să verifice rețele de alimentare cu energie electrică, iar ANRCETI să se asigure că în toată țara există conexiune la Internet în parametrii declarați de furnizorii de servicii. Centrul de Telecomunicații Speciale, care a fost recent reorganizat și a devenit unica instituție publică responsabilă de securitatea cibernetică, va întreprinde toate măsurile ca sistemul informațional „Alegeri” să aibă la dispoziție canale de comunicare bine securizare și pe deplin funcționale.

În 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie – alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie- alegeri locale generale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img