Pavel Filip cere sancțiuni mai aspre pentru stăpânii câinilor lăsați fără supraveghere

caine

Premierul cere înăsprirea sancțiunilor pentru proprietarii câinilor nesupravegheați. Decizia vine după ce, ieri, în orașul Strășeni, patru copii și un adult au fost atacați de un câine de rasă, nesupravegheat de stăpân. Drept urmare, persoanele au fost transportate de urgență la spitalul din localitate.

„Desigur că rănile fizice se vindecă, întrebarea este ce se întâmplă psihologic cu acești copii care vor trăi toată viața cu frica”, a spus Pavel Filip.

Șeful Executivului a cerut Ministerului Afacerilor Interne să vină cu soluții pentru modificarea legislației și sporirea siguranței cetățenilor.

„Trebuie să atragem o atenție deosebită la ceea ce se întâmplă în parcurile noastre unde știm că sunt mulți care iese la primblare cu câinii fără botniță, câini de rasă, care pot deveni violenți în orice clipă. Cred că trebuie de înăsprit puțin condițiile pentru proprietari, dar și de mărit amenzile dacă mulți din ei nu înțeleg care este responsabilitatea și pun în pericol sănătatea și viața copiilor sau altor oameni”, a conchis premierul.

You may also like

Comments are closed.

By