Opiniile critice, neadmise pe pagina de Facebook a Maiei Sandu. Cenzura a fost demascată de un moldovean din diasporă

maia sandu

Vasile Calmațui, cetățean moldovean stabilit în afara țării, regretă faptul că liderul PAS, Maia Sandu, dar și ai alți ortaci ai acesteia, precum și presa afiliată lor, încearcă să cenzureze opiniile critice la adresa lor.

Moldoveanul din diasporă spune că atât Sandu, cât și mai mulți activiști PAS și PPDA l-au blocat pe Facebook. Gestul acestora este straniu, în condițiile în care ei spun că militează pentru libertatea de exprimare.

”Cu toate că nu scriu vulgar/violent/spam, m-au blocat și alți „politicieni cu rating” ca Andrei Năstase, Țîcu sau întreaga televiziune „liberă și independentă” TV8. Precum și „jurnaliștii ce luptă pentru libertatea de exprimare” – Morari, Valentina Ursu, Scobioală, Rață, Cheianu, Vasile Năstase, Cozer, probabil și alții. Greu, dar supraviețuiesc”, scrie Vasile Calmațui, într-o postare pe Facebook.

Același internaut semnalează și mai multe greșeli ortografice în postările Maiei Sandu, surprinzătoare pentru un fost ministru al Educației.

”Vizitând pagina Maiei Sandu am văzut o nouă postare moldovenistă – în câteva rânduri scrie de 7 ori „țară”. Acolo sunt și 5 greșeli gramaticale (Maia Sandu scrie „țara” în loc de „țară”), rușinos pentru un fost ministru al Educației”, afirmă Calmațui.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By