Năstase repetă minciunile Maiei Sandu din vară // Dovadă

Screenshot_12

Liderul PPDA, Andrei Năstase, minte cu nerușinare, când afirmă că a participat la evenimentul organizat și sponsorizat de fundația Open Dialog în Parlamentul European în calitate de persoană fizică și nu lider de partid.


Năstase a recunoscut la o emisiune de la Pro TV că organizatorii au plătit pentru vizita sa și a Maiei Sandu la Bruxelles, dar insistă că a participat la eveniment în calitate de ”personaj fizic”.

”Din scrisoarea venită de la europarlamentarul Anna Fotyga, repet, președinte al subcomitetului de securitate și apărare al Parlamentului European, reieșea că toate costurile pentru invitația mea ca persoană fizică și a doamnei Sandu, ca persoană fizică, nu a partidelor noastre sau a noastă ca președinți de partid, se va face din contul organizatorilor”, a declarat Năstase.

În acest mod, Năstase repetă minciunile lansate încă în vară de către șefa de la PAS, Maia Sandu.

În același timp, portalul de investigații zeppelin.md, care a scos la iveală relațiile dintre binomul PAS/PPDA și fundația condusă de Ludmila Kozlovska, demonstrează că afirmațiile lui Năstase și Sandu sunt o încercare de a arunca praf în ochii lumii.

”Spuneți că ați fost invitată de Anna, dar invitația o primiți de la Ludmila!”, au menționat cei de la Zeppelin. Mai mult, ei au publicat și invitațiile la evenimentul organizat de Kozlovska, în care scrie că Năstase și Sandu au fost invitați în calitate de președinți ai Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Nici PAS, nici PPDA nu au declarat finanțările de care au beneficiat din partea fundației Open Dialog și a președintelui acesteia, Ludmila Kozlovska, expulzată din Polonia și UE pentru legături cu serviciile speciale rusești.

Recent, o comisie parlamentară de anchetă a stabilit că Open Dialog și Kozlovska au fost implicați în războiul hibrid al Rusiei împotriva mai multor țări, inclusiv a Republicii Moldova. Open Dialog a fost acuzată că a primit finanțări obscure, inclusiv din contul vânzării de echipamente militare către separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. La fel, Open Dialog a primit bani care provin din spălătoria rusească și frauda bancară din Moldova, organizate de raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon, pe care a încercat să-l prezinte drept victimă a presiunilor politice.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By