Ministrul Finanțelor, propus de Andrian Candu pentru șefia BNM: Octavian Armașu are o experiență vastă în domeniul financiar și este apreciat de partenerii internaționali

armasu

Actualul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, a fost propus de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Potrivit lui Candu, candidatul care va veni să ia locul lui Sergiu Cioclea are o experiență bogată de interacțiune cu FMI și Banca Mondială, fiind bine cunoscut și apreciat de partenerii internaționali ai țării noastre.

”Este calificat, are capacități de manager, a reușit cu echipa să aducă la nivel înalt finanțele politice, are experiență în sectorul privat şi public, ba mai mult, a fost un partener bun în relaţiile lui Sergiu Cioclea cu FMI. Cred că el va putea continua ce a făcut Cioclea. El este cunoscut de FMI, cu care va continua să lucreze mai departe, Parlamentul va da acceptul şi sper să-l numim pentru întregul mandat de 7 ani”, a spus Andrian Candu.

Octavian Armașu are 49 de ani. Acesta a fost numit ministru al Finanțelor în Guvernul Filip în ianuarie 2016. Până atunci, Armașu a deținut, timp de 12 ani, funcția de director financiar al companiei Südzucker Moldova. De asemenea, candidatul propus de Candu pentru șefia BNM are o experiență de analiză financiară, planificare financiară strategică și experiență de activitate în companii locale și cu capital străin.

Octavian Armașu a absolvit programul de instruire la capitolul Chartered Financial Analyst (CFA) în SUA, dar și cursuri în Serviciu de consuntanţă în finanțe, contabilitate, marketing și management la Center for Private Business Reform–project USAID, cursuri în Serviciu de consuntanţă în finanțe, contabilitate, marketing și management.

Octavian Armașu este căsătorit și are doi copii.

Săptămâna trecută, deputații au acceptat demisia guvernatorului Sergiu Cioclea, care a invocat motive personale.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By