7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Maia Sandu procedează ca Usatîi: a chemat presa, a făcut declarații și a plecat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PAS, Maia Sandu, calcă vârtos pe urmele fugarului penal de la Bălți, Renato Usatîi. Drept dovadă servește comportamentul său nebulos în cazul audierilor organizate de Comisia de anchetă a Parlamentului, care investighează implicarea fundației Open dialog în politica moldovenească.

Amintim că în anul 2016, Renato Usatîi a declarat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc i-ar fi propus bani, pentru a se retrage din politică, iar CNA l-a citat sa depună denunț oficial. Usatîi a venit atunci în fața CNA, a chemat presa, a făcut declarații și a plecat.

Ca și Renato Usatîi, Maia Sandu a anunțat inițial, acum două săptămâni, că va merge în fața Comisiei să depună mărturii, iar astăzi a chemat presa, a făcut declarații în fața Parlamentului, apoi a fugit.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat-o pe Maia Sandu că foloseşte pretexte false pentru a fugi de întrebările Comisiei. Candu i-a sugerat Maiei Sandu să nu se ascundă după false victimizări și să se prezinte la audieri, dacă nu are nimic de ascuns. Candu a desființat cererea lui Sandu de a fi audiată în ședință publică. Și asta pentru că unele informații furnizate de instituțiile de drept din țară și străinătate au un caracter confidențial și un regim legal de utilizare, adică nu pot fi făcute publice.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img